Česta pitanja

Što je Softub?

Softub je robna marka hidromasažnih bazena. Softub bazeni su posebni, mekani, udobni, sigurni, laki i iznimno otporni. Odlikuje ih jednostavna montaža i lagana uporaba, bilo gdje u kući ili na otvorenom.

VIŠE

Da li su Softub bazeni na napuhavanje?

Ne, Softub hidromasažni bazeni nisu na napuhavanje. Izrađeni su od posebne izolacijske polipropilenske pjene koja se upotrebljava i u avioindustriji. Vanjska obloga izrađena je od kvalitetne umjetne kože LeatherTex.

VIŠE

Koja je težina Softub bazena?

Ovisno o modelu, Softub hidromasažni bazeni su teški od 22 kg do 38 kg. Navedena težina uključuje samo težinu prazne školjke bazena.

VIŠE

Koliko osoba stane u Softub hidromasažne bazene?

Ovisno o modelu bazena: Sportster 140 je primjeren za 1-2 osobe, Legend 220 za 3-4 osobe i Resort 300+ za 5-6 osoba.

VIŠE

Da li je Softub jednako dobar kao “pravi” hidromasažni bazen?

Naravno. Softub hidromasažni bazeni u mnogim karakteristikama nadmašuje ostale hidromasažne bazene; ali su apsolutno najbolji u jednostavnosti, niskoj težini, udobnosti i izuzetnoj energetskoj učinkovitosti.

VIŠE

Da li je Softub primjeren za teško pokretne osobe?

Softub hidromasažni bazeni su izuzetno lako pristupni, bez oštrih rubova pa su primjereni i za ljude sa poteškoćama u kretanju. Model Resort 300+ ima i sjedalo što dodatno olakšava ulazak i izlazak iz bazena.

VIŠE

Zašto odabrati Softub hidromasažne bazene?

Softub bazeni su najotporniji hidromasažni bazeni na svijetu. Oni su jedinstveni i istupaju po svom obliku i dizajnu. Kod Softuba, naglasak je na praktičnosti i minimalizmu te ispunjenju jednog cilja - ponuditi korisnicima kvalitetnu hidroterapiju i nisku potrošnju električne energije.

VIŠE

Da li je Softub bazen primjeren za djecu i starije osobe?

Naravno. Softub hidromasažni bazeni su primjereni za osobe sve životne dobi. Softub bazeni su udobni i mekani, bez oštrih rubova i u njih se potpuno sigurno ulazi i izlazi.

VIŠE

Da li je montaža Softub bazena jednostavna?

Da. Montaža Softub hidromasažnog bazena je zaista jednostavna, ne treba vam posebni alat i oprema ili stručnjak. Bilo tko može montirati bazen u 15 minuta.

VIŠE

Gdje mogu izliti otpadnu vodu?

Vodu možete izliti u kanalizaciju, unaprijed pripremljeni odvod ili u vrt. Prije izlijevanja vode u vrt provjerite da li u vodi ima sredstava za dezinfekciju vode. Ukoliko ima, ne preporučamo izlijevanje vode u vrt.

VIŠE

Kako se pripremiti za montažu?

Za montažu Softub bazena nije potrebno mnogo pripreme, osim odabira lokacije na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Za postavljanje Softub bazena nema posebnih ograničenja. U blizini moraju jedino biti standardna 220V električna utičnica i vodovodna instalacija. Svejedno Vam preporučamo da se prije odabira lokacije posavjetujete sa nama.

VIŠE

Koliko električne energije troši Softub bazen?

Radni troškovi Softub bazena su vrlo niski. Pri stalnom grijanju vode na 40°C i korištenja 2 puta dnevno, u prosjeku će bazen potrošiti 70 kn mjesečno. Potrošnja struje ovisi o modelu Softub bazena i o cijeni električne energije.

VIŠE

Koliko često moram mijenjati vodu u Softub bazenu?

Pri pravilnom i redovnom korištenju Softub bazena, preporučamo izmjenu tri do četiri puta godišnje.

VIŠE

Kako se grije voda u Softub bazenu?

Još jedna od posebnosti hidromasažnih bazena Softub je ta da nemaju grijače. Voda u Softub bazenu se grije pomoću patentiranog sistema za rekuperaciju topline. Rekuperacija koristi višak topline koju stvara pumpa, istodobno hladeći motor pumpe, što osigurava malu potrošnju energije. Patentirani Softub Hydromate sustav Vam na taj način osigurava visoku energetsku učinkovitost.

VIŠE

Da li je moguće održavati kvalitetu vode bez kemijskih sredstava u Softub bazenu?

Ne. Ako želite imati čistu vodu, primjerenu i sigurnu za korištenje, tada ne možete izbjeći korištenje kemijskih sredstava za dezinfekciju. Kako bi voda bila sigurno i kvalitetno dezinficirana, potrebno je održavati razinu klora u bazenu.

VIŠE

Mogu li koristiti eterična ulja u Softub bazenu?

Ne. Isto vrijedi i za sve ostale hidromasažne bazene. Eterična ulja nisu primjerena za upotrebu jer uzrokuju začepljenje filtera. Ukoliko ste u nedoumici, svakako Vam savjetujemo da nam se javite prije upotrebe sredstava kao što su eterična ulja, kako bi izbjeli moguća začepljenja ili oštećenja na bazenu.

VIŠE

Da li mogu koristiti izvorsku vodu ili kišnicu u Softub bazenu?

Moguće je koristiti kišnicu ili izvorsku vodu, ali je u tom slučaju potrebno vodu pravilno izbalansirati. Ukoliko želite puniti svoj Softub bazen kišnicom ili izvorskom vodom, svakako Vam savjetujemo da nas prije toga kontaktirate.

VIŠE

Koliko traje jamstvo?

Na sve modele Softub hidromasažnih bazena dajemo 2 godine jamstva.

VIŠE

Kako mogu kontrolirati temperaturu vode u Softub bazenu?

Kontrola temperature nije potrebna. Na kontrolnoj ploči podesite temperaturu, a Hydromate sustav će automatski kontrolirati temperaturu vode i održavati ju na odabranoj vrijednosti.

VIŠE

Na što treba obratiti pozornost kod održavanja vode u Softub bazenu?

Za čistu, neutralnu i higijenski kvalitetnu vodu, morate redovno pratiti pH vrijednost vode, koja mora biti između 7,2 i 7,4. Isto tako morate biti oprezni pri doziranju sredstva za dezinfekciju, koje također mora biti prisutno u odgovarajućoj količini. Prilikom isporuke Softub hidromasažnog bazena, naši stručni tehničari će Vam detaljno objasniti na koji način učinkovito održavati kvalitetu vode u Vašem Softub bazenu.

VIŠE

Softub u usporedbi sa ostalim hidromasažnim bazenima?

Kao kod kupnje novog automobila, tako i kod kupnje hidromasažnih bazena, imamo veliki broj opcija i izvedbi. Softub hidromasažni bazeni izrađeni su od posebne, čvrste Polybond pjene i zbog toga se ističu. Odlikuje ih jednostavnost, praktičnost, visoka energetska učinkovitost, izrazito mala težina i lagana montaža. 

VIŠE

Da li mogu postaviti Softub na balkon ili terasu?

Da, u večini slučajeva to ne predstavlja problem, jer je Softub lako prenosiv i može se montirati bilo gdje. Prije kupnje Vam svakako preporučujemo da nam se javite kako bi Vas mogli savjetovati oko odabira idealne lokacije za postavljanje.

VIŠE

Da li trebam kran ili helikopter za postavljanje Softuba na krov?

Ne. U slučaju da nemate dovoljno široke stepenice ili dizalo, Softub se može podići pomoću kolotura ili vitla, jer čak i najteži model Softub bazena ima samo 38 kilograma.

VIŠE

Što je hidromasaža?

Hidromasaža je jedna od najraširenijih i najučinkovitijih oblika hidroterapije. Kao što sam naziv govori, radi se o masaži u vodi, u pravilu u hidromasažnom bazenu. Hidromasažni bazen šalje kombinaciju tople vode i zraka kroz mlaznice, koje potom ugodnim mlazom tople vode ili kombinacijom tople vode i zraka stimuliraju i opuštaju određeni dio tijela.

 

 

VIŠE