Sauna - peć

Peć je oduvijek bila srce svake saune. Zato KLAFS tretira peći sa pažnjom koju zaslužuju. Kada birate peć, nudimo kompetente i konstruktivne savjete, sofisticirani dizajn ili beskompromisnu kvalitetu. Zato jer ne želite da grijač stvara samo savršenu mikroklimu, nego i da Vas služi godinama.

SAUNA PEĆ MAJUS

Sa svojim modernim dizajnom, naša MAJUS peć garantirano privlači pažnju, u sauni ili SANARIUM®. S kapacitetom od 60kg za kamenje, genijalno konstruirana MAJUS peć može proizvesti jednaku količinu „löyly“ pare kao i peći sa većom zapremninom. Zajedno sa 18029 kontrolnom pločom, možete koristiti i SaunaPURE® funkciju. Ova peć nije samo ugodna oku i puna sofisticirane tehnologije, nego i zanimljivih funkcija. I podliježe svim sigurnosnim normama potrebnim za VDE certifikat.

 

Uz pomoć „turboheat“ funkcije, MAJUS peć može ugrijati saunu na 90 stupnjeva u samo 20 minuta. To stvara uštedu na vremenu ako Vas naglo uhvati želja za toplom saunom. Također štedi i energiju. Zahvaljujući njegovom inovativnom protoku zraka, MAJUS kanalizira vrući zrak u saunu pomoću turboheat otvora, direktno zagrijavajući saunu. Ako je turboheat otvor zatvoren, MAJUS grije saunu na tradicionalni način, kanalizirajući toplinu prema kamenju, koji isijavaju toplinu u saunu.


MAJUS Turboheat otvoren

MAJUS Turboheat zatvoren

 

SAUNA PEĆ PLURIS

Za manje saune, koje nisu dovoljno velike za MAJUS peć, kompaktna FERO peć je savršena alternativa. Sa svojim nenametljivim dizajnom, FERO se harmonijski uklapa u okruženje. Iako je mala, može primiti čak 30kg kamenja, omogučujući ljubiteljima saune mnogo „löyly“ pare. Odabirom SOFTCLIMA opcije, možete dodati još više raznolikosti FERO peći. Svim našim pećima nekoliko je stvari zajedničko. Izrađene su prema najvišim standardima kvalitete, i sve su iznimno izdržljive i sigurne. Zrak je kanaliziran pametno da bi se smanjila količina otpadnog zraka, stvarajući savršenu mikroklimu unutar saune.


SOFTCLIMA PEĆ FERO i Aroma-posudica

 

SISTEM ISPOD KLUPE BONATHERM


Sistem ispod klupe BONATHERM

Toplina je prekrasna – smješak na licu korisnika saune to i dokazuje. Ali nema potrebe sjediti i gledati u izvor topline. BONATHERM sistem peći ispod sjedala je mali ali ima veliki utjecaj. Sa 100kg kamenja, ispunjava jednoliko saunu sa toplinom i stvara posebno ugodnu atmosferu. Skrivena ispod klupa, odrasli i djeca su sigurni od slučajnih opeklina, i mogu uživati u dodatnom prostoru. Specijalni dodatak, "löyly“ otvor, ugrađen je u stranice klupe. BONATHERM sistem je dostupan i sa SANARIUM with SaunaPURE®