KORISNI SAVJETI ZA UGRADNJU SAUNE

 

1. Koje sobe su prikladne za ugradnju?

Duge i uske, male i kvadratne, podrumi ili potkrovlja s kosim stropom – bilo koja soba može biti korištena za saunu. S rješenjima izrađenim po mjeri, možemo ugraditi saunu u sobu po Vašem izboru.

2. Strukturni uvjeti

Prilagodba dizajna saune, mjesta relaksacije i tuš kabine samo su dio jednadžbe. Strukturni uvjeti se također trebaju uzeti u obzir – od opskrbe električnom energijom do podne ventilacije. Najidealnije bi bilo raspraviti sve aspekte s našim stručnim savjetnikom na licu mjesta.

3. Idealni raspored

Za četiri osobepotreban je prostor veličine minimalno 2x2 metra. A ako imate i više prostora na raspolaganju, još bolje! Kod odabira rasporeda, imajte na umu da se klupe mogu rasporediti na više načina. Kutni spoj je doduše idealna solucija. Na taj način se dostupni prostor najbolje koristi. Uz BONATHERM, peć je diskretno smještena ispod klupa i stvara dodatnu uštedu prostora.

4. Izolacija: ušteda novca i očuvanje okoliša

Najviše topline, pa i energije se izgubi kroz strop. Zato je posebno važno da su zidovi saune u skladu s RAL standardima kvalitete.

5. Pravo drvo za pravu mikroklimu

Kada je u pitanju drvo za zidove i strop saune, profesionalna izrada je obavezna kako bi se održala toplina i vlažnost.  Kanadska  i skandinavska smreka su idealan izbor za ovu svrhu. „Blue Angel“ pečat jamči da je korišteno drvo nabavljenou skladu s ekološkim zahtjevima i s malim brojem štetnih emisija. Svako drvo koje KLAFS koristi ima „BlueAngel“ pečat. Naši proizvodi su u skladu s RAL smjernicama i zasluženo nose RAL-RG 423 pečat kvalitete.

6. Kontrolne ploče i peći

Moderne kontrolne ploče vrhunske kvalitete nude intuitivne izbornike. Svi ključni podaci – temperatura, vlažnost, vrijeme, faza zagrijavanja itd. – su lako dostupni. Kontrolna ploča i peć, zajedno sa ventilacijom i kvalitetnim drvom,stvaraju optimalnu mikroklimu. Peć ne bi trebala prelaziti 100 stupnjeva Celzija peći bi trebala odgovarati veličini saune. Grijač je okružen zaštitnim kućištem i rešetkama kako bi korisnici saune bili zaštićeni od opeklina.

7. Ventilacija

Kako bi se osigurala zamjena ustajalog zraka sa svježim, potreban je ventilacijski sistem. Protok zraka bi također trebao biti prilagođen veličini saune i broju korisnika. Osim što pomaže održavanju idealne mikroklime, štedi energiju i novac.

8. Vrata saune

Iz sigurnosnih razloga, vrata saune se otvaraju prema van. Staklena vrata pružaju transparentnost i iz sigurnosnih razloga trebaju biti napravljena od stakla sa zaštitom od prsnuća. Drvena kvaka s unutarnje strane pruža zaštitu od opeklina.

9. Komfor u sauni

Potpore za leđa moraju biti ergonomski oblikovane i izrađene čisto i precizno. Drvo ne smije imati čvorova, ostataka ili oštrih dijelova, a istovremeno mora izdržati visoku razinu vlage i velike razlike u temperaturi. Dvije vrste drva su idealne za ovu primjenu -  poplar i abachi. LOUNGE sauna također nudi i ergonomski oblikovane klupe.

10. Kvaliteta

Kupci bi trebali obratiti pozornost na sljedeće certifikate pri odabiru saune:


KLAFS drveni furniri su nagrađeni ekološkim certifikatom od instituta IHD (Institut za drvnu tehnologiju) iz Dresdena, što potvrđuje da ne sadrže formaldehide i druge ekološki štetne sastave.